2024. április 27.
Nem kell börtönbe mennie a cukorbeteg fia halálát okozó fehérvári anyának

Nem kell börtönbe mennie a cukorbeteg fia halálát okozó fehérvári anyának

Amikor a fiú rosszul lett, az anya – bár tudta, ez mivel járhat - nem kért orvosi segítséget, hanem az ágyban fekvő gyermek mellé feküdt, és felébredve tapasztalta, hogy a fia meghalt.

Első fokon, jogerősen 2 év - 5 év próbaidőre felfüggesztett - börtönt kapott az a székesfehérvári anya, aki tavaly januárban 11 éves cukorbeteg fia gondozását elhanyagolta, ami a gyerek halálához vezetett.

A Székesfehérvári Törvényszéken megtartott csütörtöki tárgyaláson 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek a vádlottat – írta az MTI.

A vádirat szerint a fiúnál 2015 áprilisában cukorbetegséget diagnosztizáltak, az anya a cukorbetegséggel és az inzulinkezeléssel kapcsolatban pedig megkapta a megfelelő tájékoztatást. 2017. január 4-én a fiú az iskolából hazaérve rosszul lett. Annak ellenére, hogy az anya tisztában volt vele, hogy az anyagcsere felborulása kómához és a gyermek halálához vezethet, nem kért orvosi segítséget, hanem az ágyban fekvő gyermek mellé feküdt, és felébredve tapasztalta, hogy a gyermek meghalt.

Az anya csak napokkal később értesítette a gyermek dietetikusát, aki orvosi segítséget kért. A gyermekorvos és a mentőszolgálat személyzete a gyermeket a családi ház fűtetlen, ekkor mindössze -1 fokos szobájában találta meg. A fiú élete időben érkező szakszerű és célirányos orvosi kezeléssel - nagy valószínűséggel - megmenthető lett volna.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.