2024. április 19.
Schwarzenegger versenyén indult a székesfehérvári testépítő

Schwarzenegger versenyén indult a székesfehérvári testépítő

2018. szeptember 28. és 30. között rendezték meg az Arnold Classic európai versenyét, ahol a mindössze 23 éves Szilágyi Vilmos is megmérettette magát. A magyar testépítő a 85 kilogramm alatti kategóriában indult, és rengeteg mindent tanult a három nap alatt.

Idén mindössze néhány testépítő képviselhette Magyarországot a világ leghíresebb testépítő és fitnesz bajnokságán, az Arnold Classic Europe-on. A székesfehérvári Szilágyi Vilmos 16 éves kora óta a testépítésért él, a versenyre pedig egy kemény 10 hetes diétával készült. A 85 kilogramm alatti kategóriában a második kihívásban jutott szóhoz, és összességében a 6-11. helyen végzett. Bár a teljesítményével nem volt teljesen megelégedve, tanulni szeretne a hibáiból. „A kiutazás hetében hibáztam eleget. A vízvisszatartással problémáim akadtak, amit a stressz is befolyásolhat. Sajnos hajlamos vagyok izgulni, és ez most visszaütött. Kicsit önfejű tudok lenni, de a jövőben biztosan még inkább kikérem a felkészítőim segítségét, akiktől kaptam is most fejmosást” – mondta a sportoló.

 

Mint fogalmazott, büszke rá, hogy ilyen fiatalon ilyen magasra tette a lécet. A mezőny zöme ránézésre tíz évvel idősebb volt nála, de ő szereti a kihívásokat és inkább ér el gyengébb helyezést itt, mint hogy egyedül induljon egy versenyen és megnyerje azt. A testépítő arról is beszélt, Barcelonában az emberek rendkívül kedvesen, közvetlenül és megértően bántak a versenyzőkkel, ugyanakkor bizonyos dolgok beszerzésénél történtek fennakadások. „Spanyolországban nincs sótlan puffasztott rizs, pedig mi az utolsó két napban már ezt fogyasztjuk. Itthon minden boltban lehet kapni, kint viszont mindenki ezt kereste. Nehezen, de végül sikerült hozzájutni” – mesélte Szilágyi Vilmos.

 

A helyszínen volt természetesen a verseny névadója, Arnold Schwarzenegger is, de megközelíthetetlennek bizonyult, annyi testőr vette körbe. Szilágyi Vilmos szerint ilyen helyzetben az a kiváltság, ha valakihez ő megy oda személyesen. A brutális fizikummal rendelkező sportolót meglepte, milyen sok pozitív visszajelzést kapott az Arnold Classic után. Kapott olyan üzenetet is, hogy megérte elkésni az érettségiről, ahová anno azért nem ért oda időben, mert előző nap is versenyen volt. A munka viszont még csak most kezdődik. Szilágyi a közeljövőben ismét szeretne indulni az Arnold Classicon, de addig sem áll meg az élet. Két hét múlva a budapesti Fitparádén áll színpadra legközelebb: a nemzetközi verseny az amatőr olimpia címet viseli, ahol profi kártyát lehet szerezni.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.